Subscribe here to RSS feed

30

November

HYPOTHEEK AANVRAGEN IN SPANJE

Fred van Krimpen

Hypotheek aanvragen Spanje

Een hypotheek aanvragen in Spanje kan zonder deskundige hulp ingewikkeld en onduidelijk zijn. De hypotheekaanvraag wordt een stuk overzichtelijker, duidelijker en laagdrempeliger met een makkelijk stappenplan voor een transparante aanpak in het hele proces. 


Voordat u een hypotheekaanvraag start, is het raadzaam een Hypotheek Check uit te laten voeren. Belangrijk is dat u voorbereid en goed geïnformeerd met de hypotheekaanvraag begint. Dan zorgt u voor verhoogde kansen en een soepel verloop.

1. Onderzoek uw hypotheekmogelijkheden
Een ticket boeken naar Spanje is nóg leuker als u weet wat uw financiële mogelijkheden zijn voor het aankopen van een woning in Spanje. Een oriëntatie van de hypotheekmogelijkheden kan tegenwoordig binnen 48 uur worden gedaan via de Hypotheek Check, inclusief een Spaanse Pro Forma offerte in het Nederlands.

2. In gesprek met de hypotheekadviseur
Eenmaal de Hypotheek Check gemaakt, wordt met u besproken of de maandlasten bij u passen, of het hypotheekbedrag hoog genoeg is en met welke kosten u rekening dient te houden. Ook wordt u verteld hoe het Spaanse hypotheekproces in zijn werk gaat.

3. Documenten aanleveren
Een goede voorbereiding is het halve werk! De hypotheek kan worden aangevraagd zodra de hypotheekverstrekker alle documenten in bezit heeft. U hoeft geen documenten naar het Spaans te vertalen, dit wordt op uw wens voor u gedaan. Om snelheid in het hypotheekproces te bevorderen, zal uw hypotheekadviseur uw hypotheekdossier nauwkeurig met u doornemen. 

4. Uw hypotheek in Spanje aanvragen
Voordat u een bod gaat uitbrengen is het verstandig om een ´eerste hypotheek-akkoord´ van de bank te krijgen. Het voorbehoud van financieren kent Spanje niet. Met het zogeheten ´eerste hypotheek-akkoord´ kunt u een bod uitbrengen.

5. Taxeren van de woning
Nadat er financiële goedkeuring is verkregen, kan de taxatie van de woning worden verricht. Deze stap is in elke situatie verplicht. Ook controleert de taxateur de juridische papieren van de woning. Een taxatierapport is zes maanden geldig.

6. Uitbrengen offerte
In deze fase van het Spaanse hypotheekproces wordt de offerte uitgebracht. Middels de Pro Forma offerte zijn de hypotheekvoorwaarden al bekend bij u. In deze stap ontvangt u ook het kostenoverzicht, alsmede de rest van de documenten ter voorbereiding op het passeren van de aktes.

7. Gelden overboeken naar Spanje
Uw advocaat zal de laatste juridische documenten overhandigen. U kunt het restant van de koopsom naar Spanje overboeken en de cheques worden uitgeschreven door de bank. De datum, tijd en notarisafspraak wordt bevestigd.

8. Notaris afspraak
Eindelijk is het zover, u kunt naar de notaris. Neem wat te drinken mee en heb veel geduld, het kan soms uren duren. In Spanje zijn er vaak op het laatste moment nog zaken die geregeld moeten worden. Aan het einde van de dag bent u in bezit van uw droomhuis! 

Saskia Gruijters is verbonden aan WeCare Mortgages.

No comments.
Name:
Email:
Comment:
Enter verification code: Captcha not loaded